2001 - Barn Renovations - Outdoor | 2002 – Patio Renovations | 2003 – New Tin Roof

 

PATIO RENOVATION & NEW SIDEWALK – 2002

[from “The Towpath” – January 2003]

Major improvement projects in 2002 were the renovation of the old brick patio area between the museum and the summer kitchen and the installation of a new 44” wide brick sidewalk on the north and east sides of the museum leading up to the new patio, all for a total cost of about $3,500 (including $752 for extra matching new bricks for the sidewalk.)  By using this sidewalk and the rear entrance of the museum, the first floor is now handicapped-accessible.

Many a night was spent tearing up the old brick patio and power washing the bricks so that we could re-use the good ones in the new patio. Concrete retainers were then poured for the new sidewalks and patio.

    

More Patio Renovation Photos

 

Brick patio before renovation

 

New brick patio

 

 

New patio looking north

 

The outdoor oven shed (at right) was scraped, washed and painted in the summer of 2002 by some of the trustees.

New drainage tile & concrete retainers

 

New patio & sidewalk behind museum

[The air conditioner was installed in July 1998.]

 

 

New  Sidewalks – Museum is now handicapped-accessible!


Making a new sidewalk north of the museum

 

Bricklaying begun for new sidewalk

Concrete retainers poured for new sidewalk

behind and north of the museum

Our new sidewalk north of the museum!

 

Special thanks to Rodney Brandt of Lewistown, Ohio and his helper who donated their labor plus the stone and sand for the brick patio and sidewalks, including the new brick walkway to the outdoor oven. 

Thanks also to the Village of New Bremen for the removal of a tree near the back property line, as well as for the use of some equipment associated with the patio renovation project and the outdoor light post, which is to be installed near the new patio.

 

“NEW” ADDITION

The old village gas light fixture that had been donated to the museum by Ray Luedeke was refurbished and placed in the back yard of our museum near the summer kitchen on a light pole that had been abandoned by the village.  It was electrified and given a light-sensitive timer.

 

 Lawrence Egbert

<<>>

Project Designer

& Overseer

 

 

2001 - Barn Renovations - Outdoor | 2002 – Patio Renovations | 2003 – New Tin Roof

 

HOME / SITE MAP